Loading

Specialiteiten

Wij hebben een aantal (streekgebonden) specialiteiten. Sommigen zijn seizoensgebonden zijn en anderen zijn het gehele jaar door verkrijgbaar. Een typisch zomergerecht is de Kruudmoes. Een ander gerecht uit vroeger dagen is de Boffert, een bijzondere lekkernij aangepast aan de tijd van nu. Dan uiteraard dé specialiteit van het huis; de gegrilde “Schweine Haxe”. Een gerecht dat al vele jaren met trots op onze menukaart prijkt.

Schweine Haxe

Dit van oorsprong Oostenrijks recept is één van de gerechten die niet weg te denken valt op de menukaart van de Oase. Men mag wel spreken van dé specialiteit van het huis. Wat is Schweine Haxe? Een stuk mager hamvlees net boven de knie van een varken. Het is gegrild en gemarineerd en absoluut niet vet. De Schweine Haxe wordt geserveerd met een overheerlijke jus saus en garnituur. Absoluut de specialiteit die u eens geproefd zou moeten hebben. Dit gerecht wordt geserveerd met diverse groenten, aardappelen en rauwkost.

Boffert

Een gerecht dat vroeger in de armoede is ontstaan. Vroeger was de samenstelling van het gerecht daarom ook heel eenvoudig. Dit toen al smakelijke gerecht werd gegeten met warme melk en suiker of stroop. Anno nu is het recept aangepast aan de moderne tijd. Wat eertijds een smakelijke voedzame maaltijd was is nu veranderd in een bijzondere lekkernij. De ingrediënten zijn o.a. zelfrijzend bakmeel, krenten, rozijnen, appelen, ananas, vanillesuiker, kaneel, eieren etc. etc. De Boffert wordt warm geserveerd met roomboter en rietsuiker en is zeker de moeite van het proberen waard. Na het proeven kent u Zalk en zijn omgeving pas echt.

Kruudmoes

Al weer een gerecht uit vroegere tijden, wat bij “de Oase” op de kaart prijkt. Kruudmoes in de zomer is bijvoorbeeld heerlijk op het terras! Kruudmoes is een echt zomer gerecht, wat vroeger in menig huisgezin op tafel stond. En als de zon weer hoog aan de hemel prijkt is dit gerecht met zijn aparte smaak volop te verkrijgen bij “de Oase”. De ingrediënten zijn: Karnemelk, gortenpap, rozijnen, diverse kruiden o.a. Kervel, en mint mag er spek en rookworst. Over het algemeen wordt Kruudmoes gegeten met stroop of suiker. Standaard wordt het bij ons koud geserveerd maar men eet het ook wel warm of lauw.

The Royal Hamburger

Dit gerecht is ook een specialiteit van onze keuken. Deze creatie is een lust voor de smaakpapillen en het oog. De Hamburger Royal is een echte royal, een heerlijke hamburger lekker mals gebakken geserveerd op een broodje met een wellust aan garnering waaronder gebakken uien, ananas, rauwkost, augurken en uiteraard de sauzen. Niet voor niets is deze met recht Royale Hamburger al jaren een echte lekkernij voor de lekkere trek. Een broodje hamburger zoals u hem nog niet vaak heeft gezien en geproefd, een aanrader.

Corona update - Tijdelijk gesloten

Beste & gewaardeerde klant,

Zoals jullie wellicht hebben gezien en/of gehoord zullen alle horecagelegenheden in eerste instantie tot maandag 6 april hun deuren moeten sluiten. Helaas kunt u daarom de komende drie weken niet bij ons terecht. De reserveringen die in onze agenda staan zullen dus allemaal vervallen.

Zoals u zult begrijpen komt dit bij ons, en het hele team, ontzettend hard binnen. We kunnen nu tijdelijk niet doen wat we het allerleukste vinden; heerlijk koken, onze gasten verrassen met lekkere gerechten en u een fijn avondje uit bezorgen. Het belangrijkste is nu natuurlijk dat we als Nederland zo snel mogelijk los komen van dit corona-virus.

We hopen dat jullie ons na deze periode weer weten te vinden en eventuele reserveringen voor een etentje, buffet of feestje willen verzetten naar een andere datum. Wij zijn telefonisch bereikbaar voor vragen (038-3636270) of per mail (info@restaurantdeoase.nl).

Vriendelijke groet, Namens het hele team van ons restaurant,

Flip & Zwier Kanis

Blijft op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief